Spille på travsport

Veddeløp for hester har vært populært helt siden romertiden. Når engelskmennene så hvor mye moro romerne hadde når de fulgte med på sine favoritthester som løp rundt i bane, måtte de selvsagt kopiere sporten. De perfeksjonerte travsporten, innførte regler og lover som alle måtte overholde. De utviklet til og med en egen hesterase som var egnet for disse løpene – engelsk fullblods. Disse er fortsatt de mest populære travhestene den dag i dag. Norge har også spilt sin del av utviklingen av sporten. Før i tiden red flinke ryttere på hester rundt dyremarkeder her i landet for å vise hvilke hester som var verdt å kjøpe.

03-carTravsport for alle

Travsport er ikke bare egnet for de som er glade i hester og ridning. Hvem som helst kan raskt sette seg inn i sporten og starte et eventyr som gir ufattelige utfall. Økonomisk sett er det ikke mange sporter som gir like store gevinster til de heldige vinnerne som travsport. Spiller man på V75 kan man raskt tjene mange tusen kroner om dagen ved å holde seg oppdatert på hestenes helse og kuskenes ferdigheter. Travsporten foregår på en rund, avlang bane, der hester kappkjører med hverandre. Kuskene, som styrer hestene, sitter i en vogn med to hjul rett bak hesten. Førstemann til mølla får først mat, altså blir førstemann i mål den heldige vinneren. Tipper man riktig på hvilken hest som viser størst styrke og kondisjon, kan man bli rik over natten. Eller dagen. Det finnes et titalls antall store travbaner i Norge, den mest kjente av disse er selvsagt Bjerke Travbane. Her møtes tusenvis av entusiaster nesten daglig for å diskutere nyhetene i sporten og for å sette pengene sine på den ene eller andre hesten. Oddsene er langt høyere enn i noen annen populær sport, dermed er spenningen også på et helt annet nivå enn i for eksempel fotball. Et feil skritt, en feil kommando fra kusken, og favoritten er ute av løpet. Disse såkalte totalisatorløpene blir satt rett før kappkjøringen går i gang. Tusenvis av TV-er blir skrudd på over hele landet.

V75

V75 er utrolig populært her i Norge. Millioner av kroner veksler hender i løpet av en snau time. Travsporten er ikke som andre sporter. Ingen bryr seg lag eller kjøp og salg spillere. Her er det kun snakk om hestens form, om kuskens mentalitet og været. Været er minst like viktig som alt annet. Er det regn, bør man helst satse pengene sine på hardbarka hester som ikke bryr seg det minste om sludd og gjørme. Er det stekende varmt, blir magre hester fra sørlige land raskt favoritter. Travsport er utrolig morsomt og minst like sosialt som fotball og ishockey. Her behøver man dog ikke sloss mot hverandre, fordi alle som følger med har samme mål – tjene penger. Deler du tips og nyheter med dine kamerater, vil de gjøre det samme så fort de får høre om en ny hest som visstnok skal være superrask. Pengene kan begynne å trille inn fortere enn du tror, så lenge du holder ørene åpne og har øynene på rett sted.

Privacy Policy